w ,

WTFWTF HAHAHA!HAHAHA! KOCHAM TO!KOCHAM TO!

Rosół Lewandowskiej lepszy niż u Gessler. To zasługa dwóch składników

Okazuje się, że tylko dwa nietypowe składniki dzielą nas od najlepszego rosołu na świecie. Swoją metodą na gotowanie tej zupy podzieliła się Anna Lewandowska.

lewandowska rosół przepis

Nie sposób wyobrazić sobie niedzielnej uczty bez rosołu. To również zupa, która jest gwiazdą wszelkich uroczystości takich jak wesela. Na swoim blogu Anna Lewandowska ujawniła dwa składniki, które powodują, że rosół staje się prawdziwie magiczny. Dzięki nim gościom przy obiedzie spadną kapcie!

Rosół Anny Lewandowskie. Naszym zdaniem lepszy niż Magdy Gessler

Pierwszym sekretem udanego rosołu według przepisu żony najbardziej rozpoznawalnego polskiego piłkarza są dwa wywary – jeden z drobiu, a drugi z mięsa wołowego (koniecznie z kością!). Proces gotowania składa się z dwóch odrębnych etapów. Podstawą jest jednak wywar z wołowiny.

Do płynu wrzucić należy kminek i dolać odrobinę octu jabłkowego. Kolejnymi przyprawami, które uczynią magię, są kurkuma (nadaje ładniejszy żółty kolor) oraz uwielbiany przez większość rodaków tymianek. Dopiero po dodaniu wszystkich przypraw przychodzi kolej na warzywa.

Mięso kury wraz z liściem laurowym wędrują do zupy dopiero teraz. Zachowanie takiej kolejności zdaniem Anny Lewandowskiej powoduje, że z pospolitego rosołu robi się prawdziwy hit niedzielnych stołów.

Rosół. Kcal nie są istotne. Liczy się smak!

Choć rosół jest dość kaloryczny, to nie sposób nie zjeść go raz na jakiś czas. Będzie na pewno hitem w chłodne dni, które właśnie nadchodzą. Do naszej zupy koniecznie dodajmy ocet jabłkowy. To dzięki jego działaniu włókna w twardym mięsie ulegną zmiękczeniu. Dodatkowo wpłynie to korzystnie na aromat zupy.

Mamy nadzieję, że rosół według przepisu Anny Lewandowskiej spowoduje, że nie będziecie mogli sobie wyobrazić bez niego obiadu. Cechuje go bardzo wyrazisty smak i nietypowy aromat. Na jesień będzie pasował jak ulał, a najbardziej jego właściwości rozgrzewające pokochają osoby, które często się przeziębiają.

Przepis na idealny rosół

Anna Lewandowska gotuje rosół bazując na 3 litrach wody. Do wrzątku dodaje w podanej kolejności (co minutę – to ważne!) składniki wymienione poniżej.

– 1/2 łyżeczki tymianku
– ¼ łyżeczki kurkumy
– ok ½ kg dobrego mięsa (wołowina, cielęcina, dziczyzna)
– 3 łyżki octu jabłkowego niepasteryzowanego
– 1/2 łyżeczki kminku

Gotowanie takiego wywaru trwa 1,5 godziny, następnie co minutę żona piłkarza dodaje kolejne składniki w dokładnie takiej kolejności. Po ich dodaniu czeka nas kolejne 1,5 godziny gotowania.

Na koniec, po wyciągnięciu mięsa z zupy, można dodać kaszę jaglaną, którą Lewandowska uwielbia. Taka zupa ze względu na wysoką zawartość kolagenu sprawdzi się też w diecie sportowców.

– 3 średnie marchewki,
– 1 pietruszkę,
– 1 dużą cebulę
– seler naciowy (jedna łodyga)
– 2 ząbki czosnku,
– 1/2 łyżeczki imbiru,
– szczyptę pieprzu cayenne
– 1 listek laurowy
– 4 ziela angielskie
– sól do smaku
– pół kurczaka/koguta/perliczki/bażanta

Życzymy smacznego!

Źródło: hpba

wągrzyca mózgu objawy

Spożył mięso i nagle dostał drgawek. To zjadało jego mózg kawałek po kawałku

mięso czego nie robić w kuchni

Robisz to w kuchni? Twój obiad może być groźny dla zdrowia. Lekarze przestrzegają